نورمن ویزدم، کمدین بریتانیایی شیرین و دوست داشتنی دهه ۴۰ سینمای غرب، در آن سالها، در بین ایرانی ها  محبوبیت بسیار زیادی داشت، اما این محبوبیت تا حد بسیار زیادی علاوه بر هنرنمایی درخشان نورمن ویزدم، مدیون صدا و دوبله منعطف، عجیب، شیرین و خلاقانه محمد علی زرندی، که خود یکی از بهترین گویندگان تاریخ دوبله ایران است، بود.

زرندی همسر(تاجی احمدی-دوبلور-مدیر دوبلاژ) بازیگر، کارگردان، مدیر دوبلاژ و دوبلور، فعالیت هنری خود را بعد از طی کردن دوره باله زیر نظر (میس کوک) و (گروه ملی باله ایران)، در سال ۱۳۲۹ با بازی در فیلم سینمایی (شرمسار) به کارگردانی (اسماعیل کوشان) در دنیای سینما آغاز کرد. او کار در زمینه دوبله را به شکل تخصصی از سال ۱۳۳۱ و با بنبان گذاری (استودیو سانترال) در جایگاه مدیر دوبلاژ شروع کرد و پس از آن (رئیس سندیکای گویندگان فیلم)، طی چند دوره بود. زرندی به عنوان گوینده و دوبلور، پای ثابت نقش های (نورمن ویزدوم) و در چند فیلم به‌جای (تری توماس) و (دنی کی) بود. نخستین فیلمی که از نورمن ویزدوم وارد ایران شد، فیلم پر طرفدار (جنجال در فروشگاه) بود. زرندی با این فیلم، تیپ بانمک، شیرین و جذابی به‌جای نورمن به وجود آورد که استقبال از آن سبب شد تا آخرین فیلمی که از نورمن به ایران آمد، با همین تیپ و ویژگی ها دوبله شود؛ به‌ شکلی که محبوبیت و معروفیت نورمن ویزدوم در ایران تا حد بسیار زیادی مدیون صدای منحصر به فرد و خلاق او است. زرندی حرفه کارگردانی در سینما را از سال ۱۳۳۹ با ساخت فیلم سینمایی (ستارگان می‌درخشند) به نویسندگی خود تجربه کرد و در چندین فیلم دیگر در جایگاه فیلم‌نامه‌نویس، بازیگر، کارگردان و تهیه‌کننده به فعالیت های هنری خود در سینما ادامه داد. 

او در سال۱۳۵۳مجموعه تلویزیونی (غریبه) را با همکاری همسرش (تاجی احمدی) کارگردانی کرد. محمدعلی زرندی در ابتدا انقلاب به همراه همسر و فرزندانش به فرانسه مهاجرت کرد و در ششم اردیبهشت ۱۳۷۹ بر اثر سرطان در پاریس چشم از جهان فروبست. 

او بازیگر فیلم های چون: شرمسار (۱۳۲۹)، راهزن (۱۳۳۴)، یعقوب لیث صفاری (۱۳۳۶)، تنها مرد محله (۱۳۵۱) و کارگردان فیلم هایی نظیر: ستارگان می‌درخشند (۱۳۳۹)، روزهای تاریک یک مادر (۱۳۴۶)، شهر گناه (۱۳۴۹)، یک خوشگل و هزار مشکل (۱۳۵۰)، گذر اکبر (۱۳۵۱)، غریبه (مجموعه تلویزیونی، ۱۳۵۳) است. وی تهیه کنندگی فیلم های: تنها مرد محله (۱۳۵۱)، گذر اکبر (۱۳۵۱) و نویسندگی فیلم های: ستارگان می‌درخشند (۱۳۳۹)، هاشم‌خان (۱۳۴۵)، روزهای تاریک یک مادر (۱۳۴۶) را عهده دار بود. فیلم های بسیار مهمی که به مدیریت زرندی دوبله شده اند: اتوبوسی به نام هوس (۱۹۵۱، الیا کازان)، در بارانداز (۱۹۵۴، الیا کازان)، هفت عروس برای هفت برادر (۱۹۵۴، استنلی دانن)، فاتح (۱۹۵۶، دیک پاول)، معجزه (۱۹۵۹، اروینگ رپر)، اسپارتاکوس (۱۹۶۰، استنلی کوبریک)، ۱۱ سارق در لاس وگاس (۱۹۶۰، لوئیس مایلستون)، ال سید (۱۹۶۱، آنتونی مان)، معجزه سیب (۱۹۶۱، فرانک کاپرا)، فروغ بی‌پایان (۱۹۶۱، نیکلاس ری)، پلنگ صورتی (۱۹۶۳، بلیک ادواردز)، دنیای دیوانه، دیوانه، دیوانه، دیوانه (۱۹۶۳، استنلی کریمر)، از روسیه با عشق (۱۹۶۳، ترنس یانگ)، بوئینگ بوئینگ (۱۹۶۵، جان ریچ)، کت بالو (۱۹۶۵، الیوت سیلورستاین)، مادام ایکس (۱۹۶۶، دیوید لوول ریچ)، پابرهنه در پارک (۱۹۶۷، جین ساکس) و فانی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *