علی تابش گوینده رادیو، بازیگر و کمدین ایرانی، فارغ التحصیل از دانشکده افسری است. به دلیل شرکت در نمایشنامه‌های کمدی از مدرسه نظام بیرون آمد. 

تابش آموزش عملیات آکروباتیک را تحت نظر نیلاکوک آموخت. او فعالیت خود در عرصه هنر را با بازی در نمایش (زهره و منوچهر) در سال ۱۳۲۴ شروع کرد و بعدها در تئاتر تهران، در نقش (پروفسور سوسول) بازی کرد، ولی در همان نقش‌های اولیه نشان داد که استعداد شگرفی در زمینه بازیگری دارد، خصوصا به دلیل داشتن صدای خوبش، او را برای نقش اول نمایش موزیکال (آرشین مالالان) انتخاب کردند. 

بعدها نمایش (مشهدی عباد) با همکاری او و عزت‌الله وثوق به روی صحنه آمد و به دفعات گوناگون در مناطق مختلف ایران به اجرا درآمد. علی تابش فعالیت خود در بازیگری را ادامه داد و بعدها هم به عرصه سینما پیوست. او در فیلم (مادموازل خاله) به جای یک زن ایفای نقش کرد و به خاطر این هنرنمایی و فیلم، نامه‌های عاشقانه زیادی دریافت کرد. 

دوران طلایی کار علی تابش زمانی بود که در سال ۱۳۳۳ پا به عرصه رادیو گذاشت. در آن زمان تعداد بسیاری از هنرمندان پرآوازه تئاتر به رادیو روی آورده بودند. تابش که فقط در برنامه‌های شما و رادیو (برنامه صبح‌های جمعه) گویندگی را بر عهده داشت، در زمانی کوتاه جای خود را بین مخاطبین رادیو باز کرد. تیپ‌های جذاب او از جمله (فلفلی)، کودک بی‌ادب شیرین زبان و (خوش نفس) پیرمردی که مدام اهل گفتن (سلام علیکم) بود، بر شناخت و شهرت و اعتبار او افزوده بود. او در برنامه های خود، گاهی هم آهنگ های خنده داری را با صدای فارسی (ویتوریو دسیکا) خوانده است.

 تابش در سال ۱۳۴۰ با پرویز خطیبی تصمیم گرفتند که یک برنامه نیم ساعته در تلویزیون ایران به تهیه کنندگی حبیب ثابت اجرا کنند، و به همین شکل بود که برنامه کمدی ـ انتقادی (تک مضراب)شکل گرفت و تا زمان تشکیل شدن (سازمان تلویزیون ملی ایران و ادغام رادیو و تلویزیون ادامه پیدا کرد. 

تابش در همان سال ها از بودن در دنیای هنر صرف نظر کرد و در تهران یک فروشگاه شیرینی فروشی باز کرد، اما بعد از انقلاب دوباره به همراه منوچهر نوذری به رادیو برگشت . علی تابش در سال ۱۳۷۶ چشم از جهان فروبست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *