عبدالرضا قطبی ملقب به (رضا قطبی) مهندس، دوبلور، استاد ریاضی دانشگاه صنعتی آریامهر، سیاست‌مدار ایرانی و رئیس تلویزیون ملی ایران از سال ۱۳۴۲ تا شهریور ۱۳۵۷ چند ماه قبل از انقلاب ۱۳۵۷و یکی از تاثیرگذارترین چهره های شاخص و برجسته فرهنگی و هنری ایران است. 

او فرزند (محمدعلی قطبی) مهندس ساختمان و مقاطعه کار و (لوئیز صمصام بختیاری) و همینطور پسردایی (فرح دیبا) است.
پدر او محمدعلی قطبی، فرزند شیخ باقرخان امجدالسلطان (قطب الدین محمد لاهیجی) جد آنان از جمله علما و ریاضیدانان قرن یازدهم هجری بود.
او تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه ایتالیایی‌ها و دوره متوسطه را در مدرسه فرانسوی‌ها سپری کرد و بعد از آن به کمک بورس خیریه ایزابل تهران به همراه دخترعمه‌ خود فرح دیبا برای ادامه تحصیل به فرانسه مهاجرت کرده اند.
قطبی در رشته مهندسی برق در پلی‌تکنیک پاریس مشغول به تحصیل شد او در دروسی همچون ریاضی بسیار مستعد بود. او از دانشجویان ملی‌گرای عضو حزب پان ایرانیست بود، ولی بعد از اینکه فرح در سال ۱۳۳۸ با محمدرضاشاه پهلوی وصلت کرد و ملکه ایران شد، تحصیلات خود را به اتمام رساند و مجددا به ایران بازگشت و پس از آن هم به دربار راه پیدا کرد.
اوایل او در یک دفتر کوچک منسوب به (وزارت اطلاعات و جهانگردی) مشغول به کار شد و طرحهای وابسته به بنیانگذاری یک تشکیلات بزرگ تلویزیونی را تهیه ‌کرد، تا وقتی که به (ریاست تشکیلات جدید (سازمان تلویزیون ملی ایران) نایل شد و تا سال ۱۳۵۷ خورشیدی در این جایگاه خوش درخشید.

 او همینطور مدیر عامل سازمان هنر شهر شیراز بود که از سال ۱۳۴۶ برگزاری جشن هنر شیراز را بر عهده گرفت. کارمندان و کارکنان رضا قطبی در تلویزیون افرادی مستعد، لایق و باسواد بوده اند؛ او حتی اجازه داد اشخاصی نظیر خسرو گلسرخی و احمد شاملو نیز در تلویزیون فعالیت داشته باشند.
همچنین پخش تصاویر مربوط به تشییع جنازه غلامرضا تختی از تلویزیون باعث شد تا روابط او مدتی با محمدرضا پهلوی شکرآب شود. 

مخصوصا که مدام از طرف ساواک در خصوص او برای شاه گزارش‌هایی با محتویات منفی ‌فرستاده شد. با این تفاسیر هنور بعد از گذشت نزدیک به ۶۰ سال ازحضور موثر و حرفه ای او، شاید بتوان گفت که بدون شک رضا قطبی منشا اثر خیلی از اتفاق های فرهنگی، هنری و حتی اقتصادی در ایران بود.
تاثیرات خدمات او با وجود ادامه دار نبودن فعالیتش تا به امروز در مدیوم تلویزیون قابل توجه است. 

محمودی، بنفشه

نتایج مشاهده همه نتایج محمودی، بنفشه تولد: ۱۳۵۳ محل تولد: تهران همکار چکاوا مشاهده پروفایل

تفضلی، هوشنگ

نتایج مشاهده همه نتایج تفضلی، هوشنگ سال تولد: – تولد: – نمونه صدا از گویندگان

عرفانی، حسین

نتایج مشاهده همه نتایج عرفانی، حسین سال تولد: ۱۳۲۱/۵/۵ تولد: تهران سال فوت: ۱۳۹۷/۶/۲۱ نمونه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *