بدون شک نام (مهدی علی محمدی) دوبلور و گوینده رادیو، با یک اعتبار شصت و هشت ساله همراه است.
علی محمدی در سال ۱۳۳۴ در رشته بازیگری تئاتر از هنرستان عالی هنرپیشگی و دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنرهای زیبا دانشگاه تهران، فارغ التحصیل شد. او که از شاگردان (عبدالحسین نوشین) بنیان گذار (تئاتر نوین ایران) بود، و حرفه خود را در جهان هنر با تئاتر آغاز کرده بود، بعد از جدایی از دنیای نمایش، در سال ۱۳۳۰ به عرصه رادیو پیوست و در آنجا مشغول به کار شد. علی محمدی در سال ۱۳۴۰وارد موسسه رادیو و تلویزیون ملی ایران شد و از آن پس کار دوبله و گویندگی و مدیریت دوبلاژ را آغاز کرد. اولین کار مهدی علی محمدی در عرصه گویندگی فیلم (آنورادها) بود، (نویسندگان بزرگ جهان، خانواده دکتر ارنست، ربکا، نیک و نیکو، پسرک شیطان، جان درک ماجرای رابین هود، لکس پارکر (راز جنگل سیاه) و گویندگی به جای راج کاپور (دو شیار، ترانه های روستایی)، مجموعه های عروسک ساز، دوران مشقت، پسران همسایه، دور دنیا در ۸۰ روز و موش کوهستان) از دیگر آثاری هستند که مدیریت دوبلاژ آنها بر عهده او بوده است. علی محمدی بعد از سه سال فعالیت، گویندگی در برنامههای ادبی، به اروپا مهاجرت کرد و بعد از بازگشتش با (داستان شب) دوباره با برنامههای نمایشی به جهان گویندگی بازگشت. آیین نکوداشت و تقدیر و از مهدی علی محمدی، دوبلور و گوینده باسابقه و پیشکسوت در(۶ اسفند ۱۳۹۶) با حضور دوبلورها و گویندگان، اهالی تئاتر و سینما در فرهنگ سرای (ارسباران) برگزار شد.
از گویندگان حاضر در این مراسم منوچهر اسماعیلی، بهراد فراهانی، امیر نوری، نصراله مدقالچی، محسن رفیعی، پرویز ربیعی، حسین عرفانی، ابراهیم سرمکی، منوچهر والیزاده، ناصر ممدوح، انجوی شیرازی، محسن سلیمانی، هایده حائری، مرتضی جوهری، مریم معترف و سیامک اطلسی بوده اند. از افرادی که با صحبت هایش در مورد علی مهمدی از او تجلیل کرده اند: بهزاد فراهانی، بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینما ضمن عرض خوشحالی از حضور در جمع بزرگان عرصه رادیو و دوبله، یادآور شد که علی محمدی را از داستانهای زن و زندگی، قصههای شب در رادیو شناختم، او همواره بر قلب و روح جوان ها نفوذ داشت و پایه های دیالوگ را به خوبی شناخته بود، همیشه سحرخیز، آراسته، بشاش و کیسه پُر باری برای بهرهمندی داشت. او به ما آموخت صداسازی را در رادیو فراموش کنیم و به جای آن در انتقال محتوا حسی، برای مخاطب کوشش کنیم و بزرگان و مردم را محترم بشماریم. نصراله مدقالچی، از گویندگان باسابقه و باتجربه عرصه دوبله نیز از دیگر سخنرانهای این آیین بود که در صحبت هایی یادآور شد: هنرمند هیچگاه نمیمیرد، همین طور که موت زارت، شوپن و باخ نمردند، بلکه این هنرمندان مبدل به موسیقی شدند؛ چرا که جای هنرمند در جان و قلب مردم است. یک روز علی محمدی در بانک مرا دید و صدای من را برای کار گویندگی پسندید و به من گفت که در این عرصه موفق خواهم شد و مرا به شادروان، هوشنگ مرادی، علی کسمایی، علی زرندی و ژاله علو معرفی کرد.
از آن وقت تا به امروز در عرصه رادیو و دوبله فعال هستم و همیشه برای مهدی علی محمدی آرزوی سلامتی وشادی دارم. و در نهایت منوچهر اسماعیلی که خود از گویندگان درخشان و بی چون و چرا عرصه دوبله است با جمله: علی محمدی با صدای مخملی خود دلها را تسخیر کرد صحبت خود را آغاز کرد؛ او در ادامه خاطرنشان کرد: آن دوره که تلویزیون هنوز به این سرزمین پا نگذاشته بود و تنها همدم مردم رادیو بود، علی محمدی با صدای مخملی و ابریشمی خود سر و گوش و دلها را تسخیر کرده و بر ذهن و قلب مخاطبین چیره شده بود. کم کم که افتخار شاگردی او نصیب من شد، به من یاد داد که برای دوبله فیلمها و سریالها چگونه باید صحبت کنم. علی محمدی برای به مانند فردوسی و حافظ است.
مهدی علی محمدی در ۱۳ شهریور ۱۳۹۸با یک دنیای خاطره و لحظه های به یاد ماندنی که برای مردم سرزمینش ساخت، در سن ۹۵ سالگی چشم از جهان فروبست.
- گوینده های دیگر