برای شنوندگان و طرفداران و اهالی رادیو، نام مهران دوستی، همیشه با یک انرژی مضاعف، صمیمت و شادابی صبحگاهی و عصرگاهی همراه است. مهران دوستی گوینده رادیو و مجری برنامه های رادیویی و تلویزیونی، در روستای بلده از توابع نور مازندران به دنیا آمد و کارشناسی خود را در رشته مکانیک و مهندسی تصفیه آب از دانشگاهی در ایالات متحده آمریکا گرفته است.

در سال ۱۳۵۹در زمانی که قرار بود، مدیر تولید صدا و سیمای مرکز گیلان به سِمَت مدیریت برسد، مهران دوستی به ‌دلیل نیامدن گوینده، این کار را عهده دار شد و از آن به بعد که متوجه علاقه خود به این حرفه شد، کار گویندگی را به شکل جدی و تخصصی دنبال کرد. مهران دوستی نخستین فردی بود که از سال ۱۳۶۰گویندگی برنامه های جبهه را به عهده گرفت و در زمان جنگ ایران و عراق، اطلاعیه‌های ارتش و خبرهای مهم ترین عملیات های جنگی را از رادیو اعلام کرد. تا زمانی که در سال ۱۳۶۵رادیو جبهه راه اندازی شد و مهران دوستی در جایگاه نخستین گوینده، فعالیت گویندگی خود را در این شبکه رادیویی آغاز کرد. 

او در کنار گویندگانی همچون (نورشاهی) برنامه های این شبکه رادیویی را به عهده گرفتن. در شب هایی که عملیات بود، مهران دوستی در استودیو (جام جم) حضور داشت تا با صدای با صلابت و حماسی خود از اتفاقات و حوادث جبهه و دلاوری های رزمندگان بگوید. صدای پرهیجان و شورانگیز مهران دوستی، مردم را با موقعیت آن دوران و رزمندگان همراه کرده بود. مردم توسط گویندگی او از تازه اخبار و اطلاعیه های مربوط به جنگ باخبر بودند. 

دوستی در سال های اخیر در جایگاه یکی از چهره‌های معروف و پرآوازه رادیو، گویندگی برنامه‌های بسیار زیادی را برعهده داشت و همکاری و شرکت در برنامه‌های تلویزیونی ازجمله سینما یک، سینما دو و سینما چهار و گویندگی در تیزرهای تبلیغاتی از دیگر فعالیت‌های او در حوزه گویندگی بود. برنامه (هزار پنجره) به تهیه‌کنندگی نعمت رئوفی و نویسندگی و سردبیری یدالله گودرزی، فضای جدیدی برای درخشش و به اثبات رساندن هنر بالای مهران دوستی فراهم کرد. او بعد از چند سال، با همین برنامه به اجراهای زنده بازگشت و دوستی در دوران اوج کاری خود قرار گرفت. مهران دوستی توانست با اجرای فوق العاده و دل انگیز خود، برنامه‌های ساعت های بعد از ظهر رادیو جوان را تبدیل به پرمخاطب ترین و پرشنونده‌ترین ساعت های رادیو کند. اجرای بی نظیر و حماسی داستان‌های کهن از جمله شاهنامه فردوسی، با صدای مخملی، رسا و عمیق او زبانزد علاقمندان رادیو بود. دوستی در سال های اخیر به‌عنوان گوینده  برترِ رادیو و نماینده ایران در اتحادیه رادیو تلویزیونی آسیا ـ اقیانوسیه (Asia-Pacific Broadcasting Union: ABU) برگزیده شد. قسمتی از توانایی و تبحر مهران دوستی در اجرا و گویندگی به دلیل میزان معلومات و دانستنی های بالایی بود که از مطالعه کتابها، تاریخ و نشریات بدست آورده بود. میزان بینش و دانش او از فرهنگ و هنر باعث این شده بود که سالهای پی در پی او در جایگاه مجری کارشناس، در بخش سینمایی برنامه های خویش و نیز در بخش جانبی جشنواره فیلم فجر هر سال حضور بسیار پررنگی داشته باشد. برنامه‌هایی چون (سیمرغ فجر) در سال ۷۲، تا (کمی برایم سینما بیاور) در دهه هشتاد و تا سال ۱۳۹۳، که حال و هوای جشنواره فیلم فجر را در تمام ایران به گوش مخاطبان و علاقه مندان به بهترین شکل رساند. مهران دوستی در کمال ناباوری هواداران و طرفداران صدای ماندگارش، در دوم خرداد سال ۱۳۹۴ بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت. همزمان با سالگرد درگذشت او در سال ۱۳۹۵، خیابان اسفراین در منطقه ۶ به مهران دوستی تغییر نام داد. 

دو روز بعد از فوت مهران دوستی در جلسه شورای شهر تصویب شد که خیابانی را به نام این گوینده نامگذاری کنند. از آثار مهران دوستی باید به اجرا برنامه های رادیویی: رادیو جبهه، عصر زنده با رادیو، راه شب در رادیو ایران به عنوان مجری و گوینده، ادبستان، مجله بامدادی به عنوان گوینده، هزار پنجره، نشانی، عصر پرتقالی وکافه رادیو به عنوان گوینده و مجری، آن دم که شب شود، ورزش صبحانه رادیو به عنوان مجری، هزار افسان، بخش نیمروزی رادیو پیام به عنوان گوینده و رادیو من به عنوان مجری در رادیو پیام اشاره کرد. و او گوینده برنامه های تولیدی تلویزیونی نظیر: سینما یک، سینما دو، سینما چهار و سینما مستند بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *